Praznična atmosfera pored euforije donosi sa sobom i vreme u kojem se preispitujemo i donosimo odluke ka kojima ćemo težiti odmah nakon što kročimo na prag Nove Godine. Pre nego što pomislite kako ćete manje jesti, početi vežbati, sačekajte trenutak i pomislite na druge oblasti u životu na koje možete uticati, a jedno od tih područja je definitivno nega kože!

Uvek postoji još aktivnosti i brige koju možete posvetiti u okviru svakodnevne rutine nege najvećeg organa ljudskog organizma, čak iako nemate nikakve vidljive manifestacije i prisutan problem. Kao eksperti sa dugogodišnjim iskustvom u tehnologiji analize kože, znamo koliko je zdravlje kože složeno i nijansirano. Čak iako sebe smatrate prilično proaktivnim u nezi kože, verovatno još uvek možete da učinite nešto više. Iz tog razloga, u nastavku vam dajemo predlog za nekoliko novogodišnjih odluka o nezi kože koje možete uzeti u obzir za narednu godinu!

  • ZAPOČNITE DAN ADEKVATNOM RUTINOM NEGE

Kao i kod mnogih drugih aspekata vašeg života, koraci koje preduzimate ujutru mogu duboko uticati na to kako prolazi ostatak vašeg dana, a to je apsolutno tačno i kada je koža u pitanju.

Pravilno je započeti dan sa lepom, čistom kožom. Kada na  kožu koju niste prethodno očistili nanesete hidratantnu kremu ili šminku, to vam može začepiti pore i smanjiti celokupno zdravlje kože.

Zato je čišćenje lica svakog jutra neizostavan korak u okviru rutine nege!

  • ČIŠĆENJE LICA I TONIZIRANJE KOŽE

Većina nas razume da je čišćenje lica neophodno svakog jutra i večeri, posebno uveče ma koliko naporan dan bio iza nas. U suprotnom, preostala šminka, višak sebuma i prisutne nečistoće na licu mogu zapušiti pore i izazvati pojavu akni ili inflamatornih procesa. Zato je od izuzetne važnosti da kao prvi korak očistite lice, a nakon toga koristite tonik. Toniziranje kože je važno radi postizanja optimalne, fiziološke pH vrednosti što pruža balansirano stanje.

Ova kombinacija čistača i tonera će stvoriti optimalnu sredinu i stimulisati celularnu regeneraciju i signalizaciju.

Čest naziv za spoj ova dva proizvoda je i „čistači blizanci“.

  • UPOTREBA KREME SA ZAŠTITNIM FAKTOROM

Kremu sa zaštitnim faktorom koristimo prvenstveno radi sprečavanja opekotina i crvenila prilikom izlaganja Suncu. Određeni broj ljudi ovu kremu koristi i pri upuštanju u avanture na otvorenom koje podrazumevaju višesatno izlaganje Suncu.

UV zraci imaju brojne štetne efekte na kožu i shodno tome se moramo prilagoditi naše ponašanje prilikom izlaganja Suncu. Ukoliko svakodnevno u periodu od aprila do oktobra, pa i hladnijim mesecima kada ima više Sunca, pre izlaska iz kuće nanosite kremu sa zaštitnim faktorom SPF 30, dugoročno ćete učiniti mnogo da sprečite štetne uticaje koju sunčevi zraci prirodno ostvaruju na vašoj koži.

Čak i kada se ne pojave vidljive fizičke manifestacije, dolazi do oštećenja usled delovanja UV zraka među koja se ubraja i degradacija kolagena unutar kože. Kolagen je vezivno tkivo koje održava mladalački izgled i elastičnost kože. Tako da štetni uticaj povećava verovatnoću za prevremenu pojavu bora, gubitak elastičnosti i pigmene promene. Takođe je i povećan rizik od nastanka melanoma.

  • REDOVNO SE INFORMIŠITE

Da li ste znali da je prosečnoj odrasloj osobi potrebno samo mesec dana da potpuno obnovi ćelije kože?  Koža se redovno regeneriše, a što je starija, to je i osetljivija na različita oštećenja.

Postoje stvari koje možete učiniti kako bi pospešili regeneracijske procese, očistili kožu i uklonili površinski sloj sačinjen od rožnatih („mrtvih“) ćelija. Ono što možete pružiti vašoj koži je piling.

  • USLUGA ANALIZE  KOŽE

Konačno, jedna od važnih stvari koju možete učiniti za svoju kožu je biti svestan njenog ukupnog zdravlja i objektivnog stanja. Ovu uslugu možete potražiti u #SkinTesting centru i dobiti sveobuhvatan pregled, informaciju o trenutnim potrebama kože i pogled na sam koren problema.

Analiza kože na mikroskopskom nivou otkriva mnoštvo korisnih informacija:

– možete dobro pogledati sve slojeve koji čine vašu kožu,

– koliki je nivo kolagena, korelacija između hidratacije i elastičnosti kože,

– koliko su vam pore prazne ili začepljene,

– u kojoj meri su prisutne nečistoće i porfirinske bakterije, nivo sebuma kože,

– koji je indeks melanina i pigmentnih promena,

– da li je vaša koža osetljiva, kao i mnoge druge detaljnije informacije

Ukratko, odlazak na analizu kože omogućava vam da dobijete informaciju o trenutnom stanju uz prikaz vizuelnih i grafičkih aspekata. Dalja preporuka tretmana i proizvoda je shodno individualnim potrebama uz garanciju na rezultat i mogućnost prikaza ostvarenih efekata pre i nakon tretmana ili određene serije tretmana tokom adekvatnog vremenskog intervala. Zato posetite centar koji pruža ovu uslugu kako bi dobili ciljano rešenje shodno specifičnim indikacijama.

Ukoliko ste profesionalac u oblasti beauty industrije i nege kože, u okviru naše ponude možete pronaći različite modele dijagnostičkih sistema koji će vašem radu pružiti dodatnu vrednost, lojalniji odnos sa klijentima i uslugu na višem nivou.

Pronađite adekvatan alat za vaš centar i istaknite se!