Svakodnevno se dešavaju različite situacije i izazovi tokom rada, ali kao deo beauty sveta, složićemo se da make up teme čine jedan veliki procenat. Klijenti koji dolaze radi analize u vaš centar često na svom licu imaju make up proizvode. Ma koliko on bio u minimalnim količinama, dolazi do iste dileme.

Veoma često pitanje se odnosi na uticaj make up proizvoda na sam rad aparata i rezultate merenja. U slučaju ove situacije, preporuka je da ne skidate šminku pre same analize stanja kože, jer na taj načnin mehanički skidate površinski sloj i utičete na vrednosti. Bolja opcija je uraditi analizu uz postojeći make up, koji može interferirati pri interpretaciji rezultata određenih parametara, gde u zavisnosti od same teksture i intenziteta može uticati na nivo sebuma, ili pigmentne promene i nivo melanina ukoliko je matirajući puder na površini kože. Svakako te parametre možete ponoviti pri narednoj analizi, ili uz razgovor i konsultaciju sa klijentom uzeti interferencije u obzir pri tumačenju referentnih vrednosti.

Pre naredne analize, informišite klijenta o ispravnom postupku kako bi protokol bio ispunjen u potpunosti:

✔ Ono što je idealna situacija i što možete reći klijentima kao preporuku je da pri naredom dolasku, očiste lice 1,5-2 h pre dolaska i ne nanesu nikakav preparat na njega. U međuvremenu će se uspostaviti svi fiziološki procesi i izmereno stanje će biti u potpunosti validno.