Visioline VL 650

Procena makro reljefa kože specijalnom replikom.
Procena makro reljefa kože uz pomoć replike i kosog osvetljenja.
Visioline VL 650 je idealan i ekonomičan instrument za objektivnu analizu dubljih linija i makro bora kao što je „vranino stopalo“. To je dalji razvoj poznatog sistema Quantirides® .

Prednosti korišćenja aparata Visioline®:

  • Mali, jednostavno podešavanje hardvera.
  • Jednostavna izrada replika u svim veličinama na svim pozicijama na telu.
  • Za analizu istih pozicija pre i nakon tretmana, savršeno postavljanje replika je moguće zbog preklapanja maske prethodne replike. U uređaju se replika može podesiti  veoma precizno na istu poziciju pomoću x,y korekcionog šrafa.
  • Merenja su moguća u sekundi.
  • Studije se mogu kreirati pre nego što se počne sa analizom pojedinačne replike sve slike jedne studije se mogu lako uporediti i proceniti zajedno.
  • Kalibraciju uređaja  Visioline® VL 650 može lako, brzo i precizno uraditi sam korisnik.
  • Za impresivne marketinške svrhe se može koristiti 3D prikaz i lažne boje.
  • Replike se lako mogu uzimati širom sveta i zatim centralno analizirati na jednom mestu (idealno za multi centrične studije ili studije koje uključuju različite etničke grupe).
  • Replika se lako može skladištiti tokom dugog vremeskog perioda.

Princip merenja

Merenje se zasniva na replikama kože napravljenim od materijala Silflo® (belog, ne sjajanog silikonskog materijala) osvetljenom u Visioline® uređaju kosim osvetljenjem pod uglom od 35° (postavljenog u jedinici 90° od pravca glavne bore prema izvoru svetlosti). Stoga, uzvišenja u replici predstavljaju bore kože koje proizvode merljive senke. Digitalizovani su kamerom visoke rezolucije koja je vertikalno postavljena na repliku i služi kao osnova za razne aritmetičke proračune ( dužinu, dubinu i površinu bora u μm).

Polja primene

Merenje dubine makro reljefa kože je decenijama najzanimljivija tema za kozmetičku industriju. Visioline® je precizan, jednostavan za upotrebu, najekonomičniji alat za R&D laboratorije ili institute za testiranje formulacija i efikasnosti proizvoda proizvoda protiv bora, posebno pogodnih za velike bore kao što je „vranino stopalo“ ili  nazolabijalna bora.

Tipične tvrdnje (primeri) potkrepljeni radom na uređaju Visioline®: protiv bora, anti-aging, poboljšavanje oblasti vraninog stopala, glatkoća, podmlađivanje, protiv grube kože…

„crow’s feet“ in T0

„crow’s feet“ in T2