Skin pH-Meter PH 905

PH-merenje na koži i koži glave. Brzo i precizno merenje PH vrednosti kože.
Skin pH-Meter PH 905  sonda je brz, jednostavan i ekonomičan alat za specifično merenje pH vrednosti na koži i koži glave.

Prednosti merenja uz pomoć sonde Skin-pH-Meters:

  • Moderna, visokokvalitetna elektronika sonde omogućava veoma brzo (1s) i pouzdano merenje izbegavajući efekat okluzije.
  • Glava sonde je takva da omogućava optimalno merenje na površini kože.
  • Moguća su pojedinačna i kontinuirana merenja.
  • pH vrednost se izražava sa jednom decimalom.
  • Regularnu kalibraciju može uraditi sam korisnik.
  • Svetski priznat instrument za veliki broj studija.

Skin-pH-Meter PH 900 je dostupan kao samostalan uređaj, kao Derma Unit SSC 3, kao sonda koja se povezuje za MPA sisteme ili wireless sonda.

Princip merenja

Merenje se zasniva na kombinovanoj elektrodi visokog kvaliteta,  gde su obe i staklena H+ ion osetljiva elektroda i dodatna referentna elektroda smeštene u jedno kućište. Povezane su sa ručicom sonde koja sadrži elektroniku merenja.

Polja primene

Postoji mnogo polja primene u kojima su promene u pH vrednosti kože od interesa. Prilikom razvoja specifičnih proizvoda u oblasti farmacije, kozmetike i proizvoda za domaćinstvo (nega kože, kose, deterdženti, farmaceutski proizvodi itd) i dokazivanju tvrdnji.

Tipične tvrdnje (primeri) potkrepljeni merenjem  Skin-pH-Meter-om: pH-neutralnost, pH vrednost koja odgovara koži, za osetljivu kožu, zaštitu, obnavaljanje, balansiranje/normalizaciju, umirenje, čišćenje, protiv akni, peruti, bakterija, zagađenja ijoš mnogo toga.

U osnovnim dermatološkim studijama na ljudima i životinjama. U medicini rada da se ukaže na važnost korišćenja sredstava za zaštitu kože u određenim radnim područjima.