Sebumeter SM 815

Sonda za merenje sebuma na koži, kosi i koži glave.
Određivanje sebuma na površini kože, kosi i koži glave.
Više od 30 godina Sebumeter predstavlja najkorišćeniju metodu na svetu za ponovljivo i precizno određivanje nivoa sebuma na površini kože, kao i na kosi i koži glave. Ovo je dokumentovano brojnim pominjanjima u naučnoj literaturi u kojoj su termini „sebumetrija“ i merenje sebuma neodvojivi.

Principi merenja

Merenje se zasniva na fotometriji masnih pozicija. Mat traka Sebumeter®SM 815 se dovodi u kontakt s kožom ili kosom. Postaje prozirna prema sebumu na površini mernog područja. Nakon toga se traka ubacuje u otvor na uređaju i meri se njena transparentnost fotoćelijom. Svetlosna transmisija predstavlja sadržaj sebuma.

Sonda (Kaseta)

Glava merenja kasete za sebum otvara poziciju mat trake za merenje od 64 mm2. Za otvaranje nove pozicije merenja, povlači se okidač sa bočne strane kasete. Korišćena traka se premotava unutar kasete. Jedna traka služi za oko 400 merenja. Skala od 1-0 na okidaču prikazuje koliko je trake još neiskorišćeno. Kada se potroši, koristi se nova kaseta.

Polja primene

Postoje mnoge oblasti primene u kojima sadržaj sebuma igra glavnu ulogu. Važno je u dokazivanju tvrdnjii i testovima efikasnosti svih kozmetičkih i farmaceutskih proizvoda (posebno proizvoda za čišćenje lica, protiv akni, šampona i proizvoda za negu kose, proizvoda za masnu kožu). Tipične tvrdnje (primeri) potkrepljeni merenjem uz pomoć  Sebumeter®: protiv masne kože/kose/kože glave, protiv peruti, akni, nesavršenosti kože, za čišćenje lica, obnavljanja masnoće, hranjenja kože, umirivanja,  balansiranja, normalizacije, zaštite, sužavanja pora i još mnogo toga. Koristi se kao standard u osnovnim dermatološkim istraživanjima na ljudima i životinjama.